Rezultati akcije “Svi smo mi potrošači”

Dana 26. listopada 2011. godine Društvo za zaštitu potrošač ”Šibenski potrošač” održalo je medijsku konferenciju za medije na kojoj je predstavilo rezultate istraživanja građanske inicijative ”Svi smo mi potrošači”.

Navedena inicijativa provedena je uz financiranje Zaklade ”Kajo Dadić” iz Splita. Provedba istraživanja je obuhvatila šezdeset i šest trgovina mješovite robe na području Šibensko – kninske županije i to sljedeća mjesta: Općina Pirovac, Općina Murter – Kornati, Općina Tisno, Općina Tribunj, Grad Vodice, Grad Šibenik, Općina Primošten, Općina Rogoznica, Grad Skradin, Grad Drniš, Općina Kistanje, Općina Ružić i Grad Knin. Istraživanje su provodili volonteri – tajni kupci, koji su stručno educirani za provedbu navedenog istraživanja. Rezultate istraživanja smo tiskali u brošuri koju možete preuzeti u pdf formatu.

Obrađeni rezultati istraživanja su pokazali da najveće kršenje Zakona o zaštiti potrošača je u manjim mjestima i manjim trgovinama dok se najviše poštuje Zakon u velikim trgovačkim centrima i lancima. Kako bi skupa pokrenuli provedbu Zakona o zaštiti potrošača pozivamo sve zainteresirane građane da se uključe u rad našeg Društva kako bi skupa ostvarili potrošačka prava.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.