Projekti

Informiranje građana o njihovim pravima. Kroz projekt se uvodi tjedno dežurstvo kroz koje građani dobivaju opće informacije o svojim pravima. Projekt je vrlo uspješno proveden.

“Informiranje o zaštiti potrošača”
Nastavak projekta iz 2005. godine, koji je odlično prihvaćen kod građana. Kroz novi projekt smo tiskali stručne brošure i organizirali mnogobrojna predavanja.

“Preventivna zaštita potrošača”
Svrha navedenog projekta je građane zaštiti prije nastanak problema, tj. upoznati ih sa njihovim pravima tako da sa svojim znanjem znaju sami sebe zaštiti.

Organiziranjem predavanja po osnovnim školama i drugim obrazovnim institucijama informirati i educirati građane o njihovim pravima. Projekt je uključivao izradu stručne brošure te izradu predavanja.

Informiranje učenika prvih razreda osnovnih škola o zaštiti potrošača. Cilj projekta je upoznati djecu u naj ranijoj dobi sa potrošačkim navikama, kako bi razumno kroz svoj život upravljali sa svojim novcem.

Ispred knjižnice

U sklopu rada Društva pokrenuti je ”MINI” savjetovalište za zaštitu potrošača kroz koje dva puta tjedno građanima se pruža pomoć u ostvarivanju njihovih Zakonskih prava. U rad Savjetovališta se uključio veliki broj mladih ljudi.


Nastavka uspješnog Savjetovališta iz 2009. godine, kroz navedeno Savjetovalište smo educirali savjetnike te podigli novu razinu profesionalnosti pružanja zaštite potrošača. Uveli smo nove obrasce i statističke podatke kao i cjelokupnu analizu prigovora.

Comments are closed.