SAVJETOVALIŠTE ZA ZAŠTITU POTROŠAČA

Uključivanjem mladih ljudi potrošački pokret je dobio svoju blistavu budućnost. Veliki broj volontera koji svojim znanjem žele pomoči građanima dovelo je do pokretanja Savjetovališta za zaštitu potrošača Šibensko-kninske županije. Već dugi niz godina Savjetovalište djeluje unutar Društva za zaštitu potrošača „Šibenski potrošač“.

Rad Savjetovališta se provodi na volonterskoj bazi. Volonteri kroz rad Savjetovališta putem kontakt telefona i emaila „Šibenskog potrošača“ te direktnim kontaktom (osobnim dolaskom) potrošača u prostor Savjetovališta savjetuju i pomažu građanima u ostvarivanju njihovih potrošačkih prava u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima RH i EU. Volonteri su dobro upoznati s Zakonom o zaštiti potrošača na području RH te srodnim direktivama EU. Volonteri su sudjelovali i sudjeluju na edukacijama o pravima potrošača u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te na skupštinama HUZP-a i sastancima udruga za zaštitu potrošača na području RH. Rad Savjetovališta se financira apliciranjem projekata lokalnim tijelima (Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija).

Najčešći upiti potrošača se odnose na telekomunikacije i elektroničke komunikacije (T-com, Optima, Internet), visina cijene vodne naknade, cijena električne energije te zastare i ovrhe.

Scroll to top